De Fanfare

DSC 0342 min

Muzikale ambitie en plezier staan centraal bij fanfare Concordia uit Middelstum. De vereniging bestaat sinds 1919, komt uit in de eerste divisie en is van oorsprong een echte dorpsfanfare. Tegenwoordig vervult het orkest nadrukkelijk een regionale functie en profileert zich als dé fanfare van het Hoogeland. De leden komen dan ook niet alleen uit Middelstum en directe omgeving maar uit de wijde regio. De elementen van een dorpsfanfare zijn nog wel duidelijk herkenbaar. Saamhorigheid en binding met de gemeenschap spelen een belangrijke rol.

Concordia wil muzikaal presteren op het hoogst haalbare amateurniveau. Dit komt onder meer tot uiting in aansprekende projecten zoals het jaarlijkse kerstconcert Sterren Stralen. Ook organiseerde de fanfare een concert in de stijl van André Rieu en werkt het regelmatig samen met aansprekende solisten zoals Ernst Daniël Smid, Gé Reijnders en Pearl Joan. Om de muzikale ontwikkeling te stimuleren neemt het orkest ook regelmatig deel aan festivals, concoursen en kampioenschappen zoals bondsconcoursen, het ONFK en het Vlaams Kampioenschap VLAMO.

Om uitvoering te geven aan de ambities staat Concordia onder leiding van aansprekende dirigenten. Sinds 2020 is dat Richard Visser. Richard is een oude bekende, hij dirigeerde in zijn jonge jaren ook al ons jeugdorkest.

De vereniging beschikt over een eigen clubgebouw waar de leden na de muzikale inspanning kunnen ontspannen onder het genot van een hapje en drankje.

Een deel van de leden treedt regelmatig op als dweilorkest "De Blaauwbloezen". Dit gezelschap is een graag gezien in het noorden van Nederland tijdens diverse festiviteiten.

Lijkt het jou ook leuk om bij deze vereniging te musiceren? Neem dan contact met ons op en we vertellen je graag meer!