Nieuws

Voorjaarsactie- voorkant

Dit voorjaar komt Concordia met een speciale voorjaarsactie! Hoe heerlijk is het om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Wij zorgen voor een gezonde bodem! In samenwerking met onze leverancier PlantenZand zorgen wij ervoor dat u de bloemetjes weer buiten kunt zetten. Daarnaast ondersteund u met deze actie finanieel Fanfare Concordia.

Via ons online bestelformulier kunt u uw bestelling plaatsen. Na het bestellen kunt u direct betalen. Betaal middels een QR code of maak het bedrag over naar ons rekeningnummer. Wilt u nu bestellen ga dan naar www.mvconcordia.nl/voorjaar

Op zaterdag 6 mei zullen we u bestelling thuis bezorgen. We bezorgen in de dorpen Middelstum, Huizinga, Toornwerd en Westerwijtwerd. Overige dorpen kan in overleg. Geef dit dan even aan in het opmerkingen veld bij uw bestelling. 

Ook geven we u graag nog wat tips om de producten goed te kunnen verwerken.

WhatsApp Image 2023 04 19 at 13.40.52

Op 15 april vonden in de Lawei te Drachten de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen plaats. Fanfare Concordia uit Middelstum onder leiding van Richard Visser behaalde maar liefst 91.67 punten in de eerste divisie en viel daarmee net buiten de top drie van deze 12e editie

Ga er maar aan staan. Een muziekstuk met de nodige technische uitdagingen zo instuderen dat je hoge ogen gooit op een nationaal kampioenschap. Dat betekent veel thuisstudie, reguliere en extra repetities een studieweekend en tenslotte twee try-out-concerten. Een hele opgave voor de muzikanten maar wel enorm gaaf en motiverend om te doen, zeker als het eindresultaat ook nog eens gewaardeerd wordt door de jury.

Op de lessenaar stond dit jaar World of Wizards van componist Stijn Roels. Een lastig werk gebaseerd op diverse fantasieverhalen. Juryleden Jan de Haan, Jacob Slagter en Frenk Rousschop beoordeelden alle 7 orkesten die uitkwamen in de 1e divisie. Over het optreden van Concordia zeiden ze onder andere “Groot compliment voor orkest en dirigent” en “Dit was een uitvoering waar u trots op kunt zijn. Wat een energie en drive”. Met maar liefst 91.67 punten liet de jury het niet alleen bij woorden. Hoewel net niet genoeg voor een klassering in de top drie waren leden en dirigent toch erg tevreden met dit resultaat, zeker als je bedenkt dat het deelnemersveld dit jaar erg sterk was met veel andere toporkesten uit de landelijke fanfarewereld.

De komende tijd zal het fanfare Concordia weer in Middelstum te horen zijn tijdens Koningsdag en de Dodenherdenking op 4 mei. Daarnaast gaan leden en dirigent zich voorbereiden op deelname aan de kampioenschappen in het Duitse Rastede in juli dit jaar.

Voor de volledigheid de uitslagen in de eerste divisie:

1: CMV Oranje Grootegast (GR) - 94,67

2: Andels Fanfare Corps – Andel (NB) - 93,67

3: Fanfare Joost Wiersma – Jistrum (FR) - 92,67

4: Concordia Middelstum (GR) – 91,67

5: CWO Groningen (GR) - 88,67

6: Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide (LI) - 87,67

7: St. Caecilia America (LI) - 85,67

Op 8 april om 19:00 uur organiseert fanfare Concordia uit Middelstum een try-out ter voorbereiding op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen 2023 in GKV De Damstee te Middelstum. Naast Concordia is ook CMV Oranje uit Grootegast te beluisteren. 

Op zaterdag 15 april vinden in de Lawei te Drachten de de Open Nederlandse Fanfarekampioenschappen plaats. In het kort: elke divisie speelt een verplicht werk dat wordt beoordeeld door een vakjury. De winnaar mag zich een jaar lang kampioen noemen binnen zijn eigen divisie.

Ook fanfare Concordia neemt dit jaar weer deel in de eerste divisie. Op de lessenaar staat het werk World of Wizards van componist Stijn Roels. Onder leiding van dirigent Richard Visser is het orkest al vanaf het begin van dit jaar aan het werk met deze eigentijdse compositie. Nu het bijna zover is, is het tijd het werk ook enkele malen voor publiek uit te voeren.

Naast Concordia is ook vice-wereldkampioen Oranje uit Grootegast te beluisteren. Dit orkest onder leiding van dirigent Jan Werkman komt ook uit in de eerste divisie en zal dus hetzelfde werk ten gehore brengen. Een unieke gelegenheid voor u als luisteraar om de verschillende interpretaties te beluisteren.

Nieuwsgierig? We zien u graag op 8 april in De Damstee, Boerdamsterweg 8a in Middelstum. De toegang is gratis, het concert begint om 19:00 uur, de zaal gaat open om 18:45 uur.