Nieuws

Op 28 januari 2023 om 20:00 uur geeft fanfare Concordia uit Middelstum een Gouden Koralenconcert in de sfeervolle Hippolytuskerk van Middelstum. Het publiek kan luisteren naar een keur aan koraalwerken, afgewisseld met samenzang en orgelspel van Jan Zuidhof. Dominee Mattin Langenburg presenteert de avond.

Met koraalmuziek bedoelen we van oudsher religieuze liederen maar anno 2023 verwijst het begrip naar alle muziek die dit karakter heeft. Veelal gedragen melodieën die op door de componist zijn bewerkt tot fraaie, meerstemmige composities in allerlei stijlen. Tijdens het Gouden Koralen Concert laat Concordia Middelstum je kennismaken met een oud en nieuw repertoire, variërend van klassieke meesters als Anton Bruckner tot aan de hedendaagse componist Marc van Delft. Koraalmuziek is ook nauw verbonden aan het orgel. Het is dan ook niet voor niets dat organist Jan Zuidhof medewerking verleent aan deze avond. Hij begeleidt ook enkele liederen die we samen zullen zingen. Dominee Mattin Langenburg zal een toelichting geven op de te spelen waardoor de muziek aan betekenis wint.

Wil jij ook genieten van mooie, gedragen koraalmuziek en deze avond met ons meemaken? Dan ben je op 28 januari van harte welkom in de Hippolythuskerk van Middelstum. Het concert begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. De toegang is geheel gratis, wel is er een collecte om de onkosten van deze avond te drukken. Graag tot ziens!

Nadat het twee jaar online moest, nu eindelijk weer een live editie van Sterren Stralen. Omdat het eindelijk weer kan en mag, keren we terug naar de basis van dit traditionele kerstconcert. Een avond vol licht en warmte waarbij het licht niet alleen symbool staat voor de kerstboodschap maar ook een uiting is van blijdschap dat de coronacrisis grotendeels achter ons ligt. We mogen elkaar weer ontmoeten en genieten van muziek. Een lichtpuntje van hoop en verwachting richting de het nieuwe jaar.

Wat kunt u verwachten? Een keur aan traditionele en modern kerstrepertoire met medewerking van koperkwintet Majestic5 en zangeres Jody Berghuis die ook de avond zal presenteren.

Kaarten kosten 12,50 euro (donateurs 10 euro) en zijn te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kaarten zijn in beperkte oplage aan de deur verkrijgbaar.

 

imgonline com ua resize IvJA0mB4fbXuTbz

Het combinatieorkest Oosterbroek/ Nieuw Leven en fanfare Concordia Middelstum geven zaterdag 5 november een sfeervol najaarsconcert in mfc De Noordsuythoeve in Noordbroek. Zangeres Irene Wilkens treedt deze avond op als speciale gast. Het thema van is 'powervrouwen'. Er worden werken gespeeld die door een vrouwelijke componiste zijn geschreven of waarin een soliste optreedt.

Een kaartje voor dit dubbelconcert - dat om 20.00 uur begint - kost 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Noordsuythoeve. Een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (naam en aantal kaarten vermelden) kan ook. Aan de deur is eveneens kaartverkoop.

16102022 Najaarsconcert